برونفکنی اثیری’ یا ‘تجربه ی خروج از بدن’ چیست؟

برونفکنی به عملی گفته می شود که یک شخص در آن این توانایی را پیدا می کند تا در حالت بیداری از قالب فیزیکی خود خارج شده و به گشت و گذار و دخل و تصرف در دنیای ماورا بپردازد. این تجربه نزدیک ترین و مشابه ترین تعریفی است که می توان به آن دسته از افرادی داد که از روش کار درمانگران معنوی را میپرسند و می گویند یک استاد معنوی یا درمانگر با چه روشی و با استفاده از چه تکنیکی اقدام به خارج کردن جن و جادو می کند؟ کسانی که مایلند بیشتر در این باره بدانند این مقاله را تا انتها مطالعه نمایند.

اصطلاح برونفکنی اثیری [Astral projection] برای تعبیر تجربه ی خروج از جسم [out of body experience] که به طور مختصر OBE نامید می شود، بکار می رود. این فرضیه برای بیان وجود جسمی دیگری [قالب مثالی] غیر از جسم فیزیکی در انسان، شکل گرفت. این جسم متافیزیکی که غیر وابسته به جسم فیزیکی می باشد قادر است علاوه بر خواب در حالت بیداری نیز به سفر خارج از جسم فیزیکی بپردازد و تا بالاترین سطح خیال و اندیشه [ سطح علوی یا ستاره ای] نیز پیش برود و سفر کند.

 

برونفکنی

 

جرقه های اولیه باور و فکر خروج از بدن ابتدا در اعتقادات دینی مذهبی انسان شکل گرفت. آنجا که باور به دنیایی ماورای دنیای فیزیکی و کنونی ما بوجود آمد. بعد از آن، به مرور این باور در تفکر انسان شکل گرفت که ذهن انسان در قالب یک جسم متافیزیکی قادر است از جسم فیزیکی خارج شده و تا بالاترین سطح ممکن به سیر و سیاحت بپردازد.بعد از گذشت یک دوره زمانی تحقیقاتی در این زمینه ، بین برونفکنی اثیری و ‘تجربه ی نزدیک به مرگ’ [NED: near-death-experience] که بعضی انسانها داشته اند، همچنین بین برونفکنی و خواب دیدن، بیماری، دیدن جسم خود در مقابل، فلج خواب، انواع فکر کردن و حتی بیهوشی های حین عمل جراحی نیز ارتباطهایی پیدا شد.

در ابتدای این مقاله سعی داریم بعضی اعتقادات و باورهای قدیم مردم و ادیان کشورهای مختلف در باره ی برونفکنی اثیری را بررسی و سپس توضیحات تکمیلی مرتبط که در این زمینه وجود دارد را بیان کرده و در انتها ترجمه ای از مصاحبه ی جری جروس، یکی از اساتید و مدرسین این حوزه و کسی که در این زمینه تجربیات و علم زیادی دارد را برای شما بیاوریم.

۱.مصر باستان:
در باورهای مردم مصر باستان که به آن سفر روح می گفتند، این مساله وجود داشت که نفس یا روح انسان قادر است بشکل بشکل (کا) خارج از جسم مادی سیر کند. واژه ی (کا) بیشتر به معنی روح است اما در اعتقاد مصریان باستان (کا) فراتر از روح است، شاید چیزی به معنای سلطه یا در اصطلاح امروز مردسالاری باشد. یا شاید به معنای انرژی حیاتبخش نیز خوانده شود. واژه ی (کا) در زبان هیروگلیفی [زبانی که با کشیدن تصاویری از جانوران و اشیاء روی سنگها و سطوح مختلف پدید آمد] بشکل دوتا دست که ساقها از ناحیه آرنج به سمت بالا کشیده شده باشند، نشان داده میشد. این اشکال در میزهای پذیرایی از الهه مصر باستان و بالای سر آنها نیز دیده می شود. چون الهه های مقدس را منبع انرژی حیاتبخش می دانستند.

برونفکنی

۲.چین کهن:
اعتقادات و مذاهب قدیم چینی [تائوئیسم] از جمله باورهایست که تمام شرق آسیا را تحت تاثیر خود قرار داد. اما مردم چین از ۲۰۰۰ سال پیش تا کنون بیش از سایر کشورها تحت تاثیر این باورها بوند تا جایی که حتی غرب نیز در قرن ۱۹ میلادی تحت تاثیر آن بود. در رابطه با برونفکنی اثیری این قصه در آن زمان بین مردم شایع شد که یک تائوی چینی بنام ‘ژیانگ ژی’ [تائو یا دائو یکی از ادیان رسمی چین قدیم است که بنیانگذار آن فیلسوفی به نام لائو تزو می باشد که یکی از بزرگترین فلاسفه آن زمان بعد از کنفوسیوس بشمار میرفت] در حالت خواب از تختش روی یک طبل بزرگ سقوط می کند. اما ژیانگ ژی بعد از این سقوط نه تنها بیدار نمیشود بلکه خروپفش با صدای بلندتر ادامه پیدا می کند. بلافاصله بعد از این اتفاق، در اتاق دیگری ژیانگ را مشاهده کردند که برای صرف غذا وارد می شود و به جمع می گوید آقایان من اینجا هم هستم. در همین حال که جمعیت به سمت جسم افتاده از تخت شتافتند و او را بیدار کردند، جسم دیگرش که در اتاق بود بلافاصله ناپدید شد.

۳.هندوستان:
تجربه ی هندوها در این زمینه مشابه تجربیات سایر ادیان و مکاتب می باشد. افراد معروف مختلفی در هند مانند اوشو، باراماهاسنا و یوگاناندا تجربه ی خروج از بدن را بارها پیدا کرده اند و در رابطه با آن مطالب زیادی نوشته اند.

۴.مسیحیت:
در کتاب مقدس قسمت های عهد جدید مطالبی در این باره آمده است. در بخش ۱۲ام از رساله ی دوم پولُس مقدس، [لینک ویکیپدیا معرفی پولس مقدس و متن کامل رساله دومش را در انتهای متن برای علاقه مندان بعنوان منبع اورده شده است] به اهالی قرنتیان آمده است: [۲ من شخصی را که در مسیح است میشناسم که ۱۴ سال پیش به آسمان سوم ربوده شد. نمی دانم با بدن به آسمان رفت یا بیرون از بدن، خدا می داند. ۳ و میدانم که به فردوس بالا برده شده است با بدن یا بدون بدن خدا میداند.]

لاهوت:
علمای لاهوتی معتقد بودند که جسد اثیری یا قالب مثالی یک رابط بین روح متعالی انسان و جسم مادی او می باشد. بین دو جسم مادی و اثیری یک بند از جنس نور وجود دارد که ‘بند نقره ای’ نامیده می شود. این بند درست روبروی بند ناف قرار دارد که جنین را در شکم مادر به جفت متصل میکند و حتما بعد از زایمان لازم است بریده شود. اما بند نقره ای خودبخود بعد از مرگ انسان بریده و ارتباط روح و جسم قطع میگردد.

برونفکنی

۵.اسلام:

در آیه ۴۲ سوره ی زمر می خوانیم:
ْ الله یتوفی الانفس حین موتها و التی لم تمت فِی مَنَامِهَا فَیُمْسِکُ الَّتِی قَضَىٰ عَلَیْهَا الْمَوْتَ وَیُرْسِلُ الْأُخْرَىٰ إِلَىٰ أَجَلٍ مُّسَمًّى إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ
ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺍﺭﻭﺍﺡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ((ﻣﺮﮒ)) ﻗﺒﺾ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ، ﻭ ﺍﺭﻭﺍﺣی ﺭﺍ ﻛﻪ ﻧﻤﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ((ﺧﻮﺍﺏ)) ﻣﻰ ﮔﻴﺮﺩ، ﺳﭙﺲ ﺍﺭﻭﺍﺡ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻣﺮﮒ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺻﺎﺩﺭ ﻛﺮﺩﻩ ﻧﮕﻪ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﺩ، ﻭ ﺍﺭﻭﺍﺡ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺭﺍ (ﻛﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﺯﻧﺪﻩ ﺑﻤﺎﻧﻨﺪ) ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﮔﺮﺩﺍﻧد ﺗﺎ ﺳﺮﺁﻣﺪ ﻣﻌﻴﻨﻰ، ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺍﻣﺮ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﻯ ﺭﻭﺷﻨﻰ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﻯ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺗﻔﻜﺮ میکنند. در خلاصه تفسیر این آیه از مفسر بزرگ اسلام علامه آیت الله طباطبایی در کتابش المیزان می خوانیم: [(توفی ) یعنی گرفتن چیزی به طور کامل . می فرماید گرفتن جانها و قبض روح اصالتا بدست خداست و ملک الموت (۲۳)واعوان و انصار او(۲۴)، به تبعیت و به اذن خدا در این امر دخالت می کنند. و مراد از (نفس ) همان روح است و قبض روح به معنای قطع علاقه روح از بدن و خروج آن از کالبد است . در این آیه می فرماید:

در مرگ و خواب هر دو توفی نفس صورت می گیرد. منتها درمرگ ، روح دیگر به بدن فرستاده نمی شود اما در مورد خواب مجددا روح به بدن ارسال می گردد، پس نفس آدمی غیر از بدن اوست و در هنگام خواب هم مانند مرگ ، روح ازبدن جدا می شود و مستقل از آن در عوالم دیگری سیر می کند. و خدا مجددا در هنگام بیداری فرد روحش را به جانب جسم روانه می سازد تا وقتی که اجل او هم سر برسد ومدت حیاتش به انتها رسد، در این صورت این نفس هم مانند سایر مواردی که حکم مرگ آنها رانده شده ، توسط پروردگار توفیه و حفظ می شود.]

معراج:
در ماجرای معراج پیامبر (صل الله علیه و آله وسلم) و اسرای ایشان از مسجد الحرام به مسجد الاقصی و سپس به سمت آسمان نیز این قضیه دیده می شود، با این تفاوت که پیامبر علاوه بر قالب مثالی، جسم مبارک ایشان نیز به معراج می رود و عروج کاملا جسمانی داشتند.

-شاخه های فرعی مرتبط با برونفکنی اثیری:

اما به طور خلاصه ، مواردی که مشابه یا به برونفکنی مرتبط هستند شامل؛

۱. تجربه ی خروج از بدن [out of body experiences]
۲. تله پاتی [telepathy ]
۳. خوابها و رویای صادقه [lucid dreaming]
۴. چشم بصیرت [remote viewing]

خلاصه متن مصاحبه با گری گروس:

گری گروس یا جری گروس از دوران کودکی خود با پدیده ی خروج از جسم و برونفکنی درگیر بود. این پدیده آنقدر برای او اتفاق می افتاد که او را وادار کرد بعد از دوره ی جوانی در این باره بطور جدی تحقیق کند و از راز و رمزهای این تجربه فرافیزیکی و مبهم پرده بردارد. گروس بعد از چند سال تحقیق، مرکزی تخصصی جهت آشنایی، فراگیری، و استفاده از این پدیده تاسیس کرد تا مردم آگاهی بیشتری نسبت به آن داشته باشند. [در کشور ما همچین جایی سراغ دارید؟ یا اصلا کسی حق افتتاح همچین مرکزی را دارد؟] جری معتقد است تجربه ی خروج از جسم و برونفکنی در وجود هر کدام از ما از بدو تولد نهفته است ولی باید دانش بکار گیری آن را آموخت.

جری گروس هم اکنون در خارج و داخل آمریکا کلاس ها و کارگاه های آموزشی در این زمینه برگزار می کند. یکی از شاگردان او بنام ‘سندی جونز’ که خود نویسنده و تجربه خروج از جسم دارد با او مصاحبه ای ترتیب داده که در زیر قسمت هایی از ترجمه ی آن را میخوانیم: [ترجمه توسط تیم ‘طب روحانی’ تهیه و تدوین شده است. آدرس متن انگلیسی آن در انتهای مطلب آورده شده است]
برونفکنی

جونز: از نظر شما برونفکنی اثیری چیست؟
گروس: برونفکنی اثیری یعنی توانایی خروج یا ترک کردن جسم فیزیکی ست. همچنان که تمام مردم هنگام خواب جسم خود را ترک میکنند و در مکانهای مختلف سیر میکنند، با این تفاوت که آنها باید عقل و هوشیاری خود را همان ابتدا از کار بیاندازند اما در برونفکنی اثیری ما در حالت بیداری و هشیاری این کار را انجام میدهیم .

جونز: اگر می شود کمی از خاطرات و تجربیاتتان در این زمینه را برای ما بازگو کنید!
گروس: من از زمانی که ۴سال داشتم برونفکنی را بشکل واضح و آشکارا تجربه کردم. اما نمیتوانستم روی آن کنترل و تسلطی داشته باشم. این توانایی در وجود همه ی مردم هست، شما اگر به گذشته ی خود فکر کنید حتی قادر خواهید بود مکان خوابهایی که چند سال پیش دیده اید را بیاد بیاورید ولی هرچه سن و عمر افزایش یابد این قدرت و توانایی نیز ضعیف می شود. چیزی که من سعی دارم به مردم آموزش بدم باز پس گیری و تقویت این تواناییست.

جونز: در زمان کودکی شما، پدیده ی برونفکنی تقریبا ناشناخته بود. برخورد اطرافیان شما در این باره در آن زمان چطور بود؟ آیا کسی را هم باخبر میکردین،؟
گروس: این تجربه برای خود من هم در زمان کودکی عجیب و ناشناخته بود. فکر میکردم این یک امر عادیست که همه ی مردم آن را انجام می دهند، هنگامی که اولین بار از آن سخن گفتم دردسرهای زیادی برای من بوجود آمد تا اینکه مادربزرگ من که خود تجربه برونفکنی دارد به من گفت که این توانایی در اختیار همه نیست و تو نباید در این باره با کسی صحبت کنی. از آن روز به بعد دیگر اتفاقاتی که برایم می افتاد را جز به مادربزرگم با کسی در میان نمی گذاشتم.

جونز: در زمان حال با وجود مقالات زیاد حول تجربه ی نزدیک به مرگ و موضوعات مشابه آن، هنوز این پدیده ناشناخته است.  آیا شما برونفکنی و خروج از جسم را همان تجربه نزدیک به مرگ یا مشابه آن میدانید؟
گروس: خیر این دو شبیه به هم نیستند. چون در برونفکنی شما با تونل یا راهروی نورانی سفید رنگ مواجه نمیشوید، بلکه در یک لحظه به مکانی منتقل می شوید که اراده کرده باشد. وقتی خارج از جسمت به سر میبری دیگر مکان و زمان بی معنی خواهد بود. در تجربه نزدیک به مرگ اما شما بعد از خروج از جسم غالبا با یک نور سفید مواجه خواهید بود و یک فردی که آنطرف نور سفید منتظر شماست [معمولا یک شخص فوت شده آنطرف نور دیده می شود] ولی در برونفکنی تعیین مسیر و مکان به عهده ی شماست.

جونز: وقتی از جسم خود خارج می شویم چه اتفاقی برای جسم مادی و فیزیکی ما رخ می دهد؟
گروس: وقتی جسم مادی در حالت ریلکس و خلسه باشد به خواب می رود یا استراحت میکند. اتفاقی برای آن رخ نمیدهد.

جونز: وقتی جسمت را ترک میکنی کجا میروی؟
گروس: من به شخصه سوار سفینه فضایی خودم می شوم و به دیدن اساتید خودم و کشف جاهای دیگری از عالم هستی و کهکشان ها می روم. گاهی به دیدن عزیزانم که از دنیا رفته اند نیز می روم و…

جونز: می گویند یک بند نقره ای بین جسم مادی و قالب مثالی ما وجود دارد که اگر از جسم خارج شویم ممکن است این بند پاره شده و ما دیگر نتوانیم به جسم خود بازگردیم. این حقیقت دارد؟
گروس: خیر به هیچ وجه. بند نقره ای اولین بند نقره ای اولین بار در لحظه ورود ما به جسم مادی بسته می شود و تا لحظه ی مرگ پاره نخواهد شد. ما همیشه شبها و در خواب جسم خود را ترک میکنیم اگر پاره بشود پس چگونه دوباره به جسم خود برگشته و از خواب بیدار می شویم و شب بعدش دوباره خواب میبینیم؟

جونز: آیا خروج از جسم برای انسان خطرناک است؟
گروس: اگر با مهارت و یادگیری کامل و با هوشیاری اقدام به اینکار کنید خیر خطری ندارد. البته شخص باید کاملا در این زمینه جوانب را سنجیده باشد اینکه کجا میخواهد برود و برای چه کاری میخواهد برود. توصیه مهمی که اینجا دارم این است که هیچ وقت در حالت مستی یا مصرف مواد روانگردان اقدام به خروج از جسم نکنید چون تبعات بدی برای فرد به همراه دارد.

جونز: چگونه میشه این عمل را ثابت کرد؟ آیا تابحال از شما خواسته شده حرفهای خود را به عمل تبدیل و ثابت کنید؟
گروس: در خیلی از کارگاها و کلاس هایی که برگزار می کنم این کار و اثبات را برای دانشجوها انجام می دهم. فرد را روی صندلی می نشانم و به او یاد میدهم چگونه از جسمش خارج شود. بعدش من کنار می روم و به او اجازه می دهم دور جسم خود بچرخد. در شبکه ها و برنامه های تلویزیونی نیز این کار از من میخواهند، هنگامی که در یک مرکز کنفرانس در لوس آنجلس بودم از طریق برونفکنی اثیری از جسمم خارج شدم و از سانت بل در ایالت مینه سوتا یک صندوقچه را که روی یک لژ سلطنتی برایم گذاشته بودند را به لس آنجلس منتقل کردم.

جونز: آیا افراد خاصی فقط میتوانند این توانایی را کسب کنند؟ اگر این توانایی در همه ی مردم نهفته است پس چرا فقط عده ی خاصی موفق به انجام این کار می شوند
گروس: بهتر است بگوییم یک سری افراد این توانایی را زودتر و بهتر از سایرین فرا میگیرند. همانطور که ابتدا گفتم همه ی افراد از دوران کودکی این توانایی را در خود دارند. فقط کافیست آموزش و مهارت بازپس گیری و استفاده از آن را بیاموزند. بهترین چیز داشتن اعتماد بنفس و دیدگاه مثبت در زمینه رسیدن به این تواناییست. کسی که باور دارد می رسد، ولی کسی که فکر میکند نمیتواند یا شک کند قطعا موفق نخواهد شد. این کار بعضا با تمرین زیاد حاصل می شود و انتظار نتیجه ی مثبت در ابتدای کار نداشته باشید. وقتی در خواب این توانایی برای انسان وجود دارد پس در بیداری نیز میتوان به آن دست یافت.

جونز: در آخر اگر توصیه ای دارید بفرمایید!
گروس: اولین توصیه ای که میکنم تسلط بر خواب است. سعی کنید همیشه کنار رختخوابتان قلم و کاغذ یا ضبط صوت داشته باشید تا بلافاصله بعد از بیداری خوابهایتان را یاداشت و ضبط کنید تا آنها را بخاطر داشته باشید. توصیه دوم اینکه هر شب قبل از به خواب رفتن این جمله را سه بار با خود تکرار کنید: ‘به یاد خواهم آورد، به یاد خواهم آورد، به یاد خواهم آورد’. بعد از گذشته دو یا سه هفته شما قادر خواهید بود هر آنچه را که در خواب شما آمده باشد را به یاد آورید. توصیه آخر من به علاقه مندان حضور در کلاس ها و کارگاه های آموزشی من است. چون حضور داشتن و بودن در محیط و جو کلاس و استفاده از تجربیات مدرس و سایر دانشجوها باعث می شود شما تسلط و باور بیشتر روی نفس خود داشته باشید. کلاسهای ما از ساعت ۹ صبح شروع و گاها تا ۱۱ شب نیز ادامه خواهند داشت.

شرایط انجام برونفکنی اثیری:

سه شرط اساسی برای انجام یک برونفکنی موفق به قرار زیر است:
۱. توانایی ۱۰۰% جهت ریلکسیشن و خلسه به شرط ماندن در سطح هوشیاری.
۲. قدرت لازم جهت حرکت دادن نقطه ی هوشیاری به خارج از جسم
۳. داشتن انرژی ذهنی کافی جهت به حرکت در آوردن قالب مثالی خود در خارج از جسم و گذر از مکان و زمان

تمریناتی جهت خروج از جسم:

از آنجایی که این کار یعنی خروج از جسم و سیر در ماورا باعث جذب و تجمع اجنه و شیاطین اطراف ما می شود، [حتی خود جری جروس نیز تحت تاثیر اجنه و شیاطین برونفکنی را انجام میدهد. شاید خودش هم از این موضوع خبر نداشته باشد] و گاها جسم اثیری ما توسط آنها مورد تعرض قرار میگیرد، طب روحانی این کار را امری خطرناک و غیر ایمن می داند. به همین دلیل هیچ گونه تمریناتی جهت یادگیری برونفکنی در اینجا آورده نمی شود. اما کسانی که مایل هستند این تجربه را کسب کنند می توانند با یک سرچ یا جستجوی ساده در اینترنت، انبوهی از تمرین ها و آموزش ها جهت خروج از جسم را پیدا کنند.

توضیحات تکمیلی:
در بخش اول گفتیم کسانی که میخواهند بدانند یک استاد معنوی چگونه اقدام به اخراج و باطل کردن جن و جادوی بیماران ماورایی می کند، این پست نزدیک ترین تعریف برای چگونگی کار مبارزه با اجنه در درمان معنوی است. یک استاد معنوی متخصص می بایست این توانایی و قدرت خروج از جسم را داشته باشد [این توانایی باید از طرف خداوند به او داده شده باشد] تا بتواند بدون داشتن موکل و کمک خواستن از اجنه و شیاطین، بیماران ماورایی را درمان کند.

پیوندهایی برای علاقه مندان به تحقیق بیشتر:

درباره برونفکنی اثیری
مطالب مرتبط در ویکی پدیا

درباره زبان هیروگلیف

نامه ی دوم پولس به قرنتیان

متن اصلی مصاحبه با جری جروس
منبع دیگر