شاید در اطراف خود دیده یا شنیده باشید برخی از انسانها از ابتدا آدمهای متشخص، عاقل و بی آزاری بوده اند اما در طی یک حادثه یا اتفاق نا مشخص که در برخی موارد به طلسم جنون و دیوانگی برمی‌گردد، به یکباره و یا به مرور زمان از حالت طبیعی خود خارج شده و به اصطلاح عقل خود را از دست می‌دهند تا جایی که شخص دچار نوعی از جنون می گردد.

این بیماری در اصطلاح روانشناسی به اختلال روانپریشی یا پسیکوز معروف است. این اختلال به جز دخالت عوامل ماورایی، ممکن است در پاسخ به یک رویداد استرس زای زمین گیر کننده (مثلا، مرگ یکی از بستگان، ورشکستگی مالی، زایمان و…) نیز روی دهد که کوتاه مدت است.

اما از دیدگاه علم طب روحانی، افراد دیوانه ممکن است تحت تاثیر جادو و طلسم قرار گرفته باشند. طلسم جنون و دیوانگی ارتباط مستقیمی با عقل شخص دارد و تنها آنجا را نشانه می رود. موکل این نوع طلسم، به دستور ساحر و جادوگر روی سلول های مغز بیمار که مرتبط با تفکر و ادراک شخص هستند مسلط شده و با دستکاری میزان ترشح ماده دوپامین، در کارکرد طبیعی مغز اختلال ایجاد می‌کند.

جنون شیطانی در قرآن کریم:

اما برای اثبات اینکه آیا شیطان (و دوستان او از جن و انس) می‌تواند باعث جنون و دیوانگی در انسان شود، لازم است به آیه ۲۷۵ سوره بقره مراجعه کنیم؛ در این آیه افرادی که اهل ربا و دادن پول با بهره بیشتر هستند به کسی تشبیه شده اند که شیطان با تماس‌های مکرر، آنها را مجنون و دیوانه ساخته است:

ٱلَّذِینَ یَأۡکُلُونَ ٱلرِّبَوٰاْ لَا یَقُومُونَ إِلَّا کَمَا یَقُومُ ٱلَّذِی یَتَخَبَّطُهُ ٱلشَّیۡطَٰنُ مِنَ ٱلۡمَسِّۚ
کسانى که ربا مى خورند، (در قیامت) برنمى خیزند مگر مانند کسى که بر اثر تماسّ شیطان، دیوانه شده (و نمى تواند تعادل خود را حفظ کند؛ گاهى زمین مى خورد، گاهى بپا مى خیزد) ( ترجمه؛ مکارم شیرازی)

در ادامه تفاسیر مختلف مرتبط با آیه فوق را بررسی می‌کنیم:

۱. بعضى گفته اند ممکن است دیوانگى در بعضى از مردم از طرف شیطان باشد و در بعض دیگر نباشد (ابو هذیل ابن اخشید) اینان مى گویند ظاهر قرآن گواه این مطلب بوده و مانع عقلى در آن نیست و خداوند بمنظور آزمایش بعضى از مردم و کیفر عده اى که گناه کرده و توبه ننموده اند از آن مانع نگردد همانطورى که گاهى بعضى از مردم به بعضى دیگر مسلط شده به آنها ستم مى کنند و مالشان را مى گیرند (ولى بواسطه مصالحى) خداوند مانع آن نمى گردد (تفسیر مجمع البیان/ جلد۳/ صفحه۱۷۹)

۲. «تخبّط الشّیطان فلانا» یعنى فلانى را شیطان آزار رسانده یا او را افساد کرده، یا عقلش را فاسد کرده است مِنَ اَلْمَسِّ براى اینکه شیطان او را مسّ کرده است، و گاهى هم مسّ به معنى جنون مى آید، ولى آنچه که ما ذکر کردیم مناسب اینجاست بیان خبط و جنون از مسّ شیطان بدان که انسان بین عالم جن و شیطان و عالم ملائکه قرار گرفته و قابل تصرّف ارواح بد و خوب است. (تفسیر بیان السعاده/ جلد۳/ صفحه ۱۴۵)

۳.‌ اَلَّذِی یَتَخَبَّطُهُ اَلشَّیْطٰانُ مِنَ اَلْمَسِّ: آن کس که مخبط و دیوانه نموده باشد او را شیطان به سبب مس کردن (تفسیر اثنی عشری/ جلد۱/ صفحه ۵۰۱)

۴. اَلَّذِی یَتَخَبَّطُهُ اَلشَّیْطٰانُ مِنَ اَلْمَسِّ: کسى که شیطان او را دیوانه کرده است به طورى که خود را بى هدف به زمین مى زند «من» بیانیّه است و «مسّ » به معناى جنون است (تفسیر علیین/ جلد۱/ صفحه ۴۷)

۵. «یتخبّطه» أى یخبطه و خبط و تخبّط به یک معنى هستند یعنى بخلاف نظم و ترتیب عمل کردن و بى قاعده گام زدن و سیر بر غیر هدایت و بصیرت (المسّ ) الجنون، گویند فلان ممسوس است یعنى مجنون و دیوانه است (تفسیر خسروی/ جلد۱/ صفحه ۳۶۶)

با ملاحظه تفاسیر مختلف می‌توان به این نتیجه رسید که شیطان توانایی ایجاد جنون و دیوانگی در انسان را دارد. بر همین اساس جادوگران و ساحران با انجام یکسری اعمال و عزائم و ساختن طلسم جنون و دیوانگی ، موکلین شیطانی (مخصوص این کار) را اجیر کرده و آنها را جهت آسیب رساندن به سراغ فرد مورد نظر می‌فرستند.

بعضی از علائم و نشانه های طلسم جنون و دیوانگی :

۱.هذیان و توهم ( توهم در این افراد به دو صورت دیداری و شنیداری می باشد، فرد در توهمات شنیداری خویش ممکن است صداهای مختلفی مانند حرف زدن، خندیدن یا فریاد زدن را در گوش خود احساس کند و گاهی با آنها نیز همراه شود، توهم دیداری نیز به این صورت است که فرد چهره ها و افرادی را می بیند که دیگران نمی‌بینند)

۲. استشمام بویی که دیگران نمی‌توانند آن را تشخیص دهند.

۳. احساس اینکه فردی آن‌ها را اذیت می‌کند یا شخصی در حال تعقیب آن‌ها است.

۴.‌ فرد ممکن است بین موضوعات در گفتار و تفکر تمرکز نداشته باشد و پرش فکری داشته باشد.

۵. فرد حرکات غیرعمدی مانند قدم زدن مکرر، ضربه زدن و بی قراری دارد.

۶.بد گویی و حرفهای نامربوط
۷.عدم استقرار در یک مکان واحد
۸.عدم استمرار در یک کار معین
۹.عدم رسیدگی به ظاهر و لباس
۱۰.خیره ماندن به یک نقطه ی دور تا مدت زیاد
۱۱.در حالت های شدید این نوع جادو، فرد سردرگم روی زمین و بی اختیار دراز می‌کشد و یا گاهی دیده شده شخص در اماکن متروکه و دور افتاده خوابش برده است.
۱۲. انجام کارهای خطرناک و آسیب زننده به خود یا دیگران

البته باید توجه داشت که تمام انواع حالات روانپریشی، نشانه وجود طلسم جنون و دیوانگی نیست. گاهی عوامل فیزیکی مانند آسیب یا ضربه به سر نیز می‌تواند این بیماری را ایجاد کند. همچنین بر اساس روایات، انعقاد نطفه در ابتدا یا وسط و آخر ماه قمری، جماع مجدد بدون غسل از جماع قبلی و فکر کردن به نامحرم هنگام جماع با همسر نیز فرزند متولد شده را مستعد ابتلا به جنون و دیوانگی خواهد کرد که از آن بعنوان جنون مادرزادی یاد می شود:

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم:

«یَا عَلِیُّ لاَ تُجَامِعِ اِمْرَأَتَکَ فِی أَوَّلِ اَلشَّهْرِ وَ وَسَطِهِ وَ آخِرِهِ فَإِنَّ اَلْجُنُونَ وَ اَلْجُذَامَ وَ اَلْخَبَلَ لَیُسْرِعُ إِلَیْهَا وَ إِلَى وَلَدِهَا. (من لا یحضره الفقیه ج ۳، ص ۵۵۱)
ای على در اوّل و وسط‍‌ و آخر ماه با همسرت نزدیکى مکن زیرا در این اوقات جنون و جذام و فلج اعضا یا ناقص العقلى بر همسر و فرزندش هجوم کند.

از طرف دیگر، دستشویی کردن بین قبرها، شب تنها خوابیدن در خانه و با یک لنگه کفش راه رفتن نیز در روایات بعنوان عوامل ایجاد کننده جنون شمرده می‌شوند:

یَا عَلِیُّ ثَلاَثَهٌ یُتَخَوَّفُ مِنْهُنَّ اَلْجُنُونُ اَلتَّغَوُّطُ بَیْنَ اَلْقُبُورِ وَ اَلْمَشْیُ فِی خُفٍّ وَاحِدٍ وَ اَلرَّجُلُ یَنَامُ وَحْدَهُ (من لا یحضره الفقیه ج ۴، ص ۳۵۲)
ای علی! سه چیز است که ترس جنون از آنها می رود: دستشویی کردن بین قبرها، راه رفتن با یک لنگه کفش و فردی که تنها در خانه بخوابد.

در آخر این نکته را نیز باید یادآور شد که طبق روایات علت اصلی ایجاد جنون در انسان اجنه و شیاطین هستند حتی آنچه در بالا آورده شده است. بعنوان مثال، وقتی که حضرت علی علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم سوال می‌کنند که چرا نزدیکی در اول و وسط و آخر ماه باعث جنون می شود ایشان فرمودند چون اجنه در این شبها با نطفه مرد شریک می شوند و بر همین اساس است که فرزند متولد شده (بعد از بزرگ شدن) در این ایام از ماه قمری دچار صرع می شود. (از این روایات نیز میتوان به این نتیجه رسید که خود صرع نیز نوعی جنون و از اثرات دخالت شیطان در نطفه انسان است)

«و قال الصادق (علیه السلام)» روى الشیخان فی الصحیح، عن البرقی عمن ذکره عن أبی الحسن موسى (علیه السلام) قال إن فیما أوصى به رسول الله (صلّى اللّه علیه و آله) علیا (علیه السلام) قال: یا علی لا تجامع أهلک فی أول لیله من الهلال و لا فی لیله النصف و لا فی آخر لیله فإنه یتخوف على ولد من یفعل ذلک الخبل فقال علی علیه السلام و لم ذاک یا رسول الله فقال: إن الجن یکثرون غشیان نسائهم فی أول لیله من الهلال و لیله النصف و فی آخر لیله أ ما رأیت المجنون یصرع فی أول الشهر و فی وسطه و فی آخره ( روضه المتقین، جلد ۸، صفحه ۱۹۸)


توجه: جهت درمان و باطل کردن هر یک از انواع طلسم،می توانید با نصب اپلیکیشن طب روحانی و انجام آزمون بررسی و مشاوره در صف درمان معنوی قرار گرفته یا اگر مایل به خوددرمانی هستید از نسخه های رایگان ما در بخش پیشگیری و درمان استفاده کنید. همچنین می توانید برای دیدن پستهای بیشتر در کانال تلگرام ما عضو شوید.