هر کدام از ما، چه در فولکلور مردمی و چه در سایتها و منابع مختلف تعاریف متنوعی از همزاد و ماهیت آن شنیده و خوانده ایم. این واژه را خیلی از فالگیرها و افرادی که در کار دعانویسی هستند به معانی مختلف برای ما تعریف کرده اند و خیلی از مشکلات ما را به این موضوع ربط می دهند. اما اکثر این تعاریف و تحلیلها، برداشتهایی ظاهری و سلیقه ای از کتب آسمانی و دیگر منابع مانند احادیث و قصه ها و افسانه هایی که به این موضوع پرداخته اند، می باشد. در همین ابتدا از شما میخواهیم هر نوع ذهنیتی که تابحال از همزاد در ذهن دارید را کنار گذشته و بدون هیچگونه معلومات قبلی این مقاله را که به معنا و مفهوم واقعی همزاد چیست ؟ درمان همزاد و علائم و نشانه های داشتن همزاد میپردازد را با دقت بخوانید:

همزاد چیست ؟

“برخی از علائم تسلط همزاد شیطانی بر انسان”

همزاد چیست ؟

چیزی که در این مقاله راجع به همزاد میخوانید، شاید شبیه معلومات قبلی شما باشد، اما به هیچ وجه همان معلومات نیست. اما واقعا همزاد چیست؟ همانطور که از اسمش پیداست به موجودی می گویند که همراه با انسان زاده می شود و تا لحظه ی مرگ همراه او خواهد بود. بر خلاف خیلی از افراد و معالجینی که در زمینه ی علوم ماورا فعال هستند و می گویند هر انسانی فقط یک همزاد دارد، ما معتقدیم که هر انسانی همراه با خود دو همزاد دارد: همزاد اول از جنس “فرشتگان” و همزاد دوم از جنس “شیاطین” است. برای اثبات گفته ی خودمان، ابتدا اجازه بدهید از معتبرترین منبعی که از موجودات ماورایی سخن گفته است، یعنی ‘قرآن’ کمک بگیریم. در زبان عربی به همزاد، “قرین” گفته می شود.

کلمه ی قرین چند بار در قرآن آمده است و به معانی مختلف از جمله دوست، همنشین یا همراز ترجمه شده است. اما همه ی سوره هایی که در آنها کلمه ی قرین آورده شده است مقصود همزاد نیست. تنها در دو سوره از قرآن کریم [زخرف و ق] می توان تعریف مناسبی برای همزاد پیدا کرد. در سوره ی زخرف می خوانیم:

وَمَن یَعْشُ عَن ذِکْرِ الرَّحْمَٰنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ[۳۶] وَإِنَّهُمْ لَیَصُدُّونَهُمْ عَنِ السَّبِیلِ وَیَحْسَبُونَ أَنَّهُم مُّهْتَدُونَ[۳۷]
ﻫﺮ ﻛﺲ ﺍﺯ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﺭﻭﻳﮕﺮﺩﺍﻥ ﺷﻮﺩ ﺷﻴﻄﺎﻧﻰ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﺍﻭ ﻣﻰ ﻓﺮﺳﺘﻴﻢ ﻭ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻗﺮﻳﻦ ﺍﻭ ﺑﺎﺷﺪ.(۳۶) ﻭ ﺁﻧﻬﺎ (ﺷﻴﺎﻃﻴﻦ) ﺍﻳﻦ ﮔﺮﻭﻩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﮔﻤﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻳﺎﻓﺘﮕﺎﻥ ﺣﻘﻴﻘﻰ ﺁﻧﻬﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ.(۳۷)

در این دو آیه میخوانیم که شیاطین همراه کسی می شوند که از ذکر خداوند [نماز و قرآن] چشم پوشی می کنند. کلمه ی قرین در اینجا یعنی دوست و همراهی است که همیشه با فرد خواهد ماند. حال اجازه بدهید به سوره ی ‘ق’ برویم و آیات مرتبط با همزاد را در این سوره بررسی کنیم :

وَجَاءَتْ کُلُّ نَفْسٍ مَّعَهَا سَائِقٌ وَشَهِیدٌ[۲۱] لَّقَدْ کُنتَ فِی غَفْلَهٍ مِّنْ هَٰذَا فَکَشَفْنَا عَنکَ غِطَاءَکَ فَبَصَرُکَ الْیَوْمَ حَدِیدٌ[۲۲] وَقَالَ قَرِینُهُ هَٰذَا مَا لَدَیَّ عَتِیدٌ[۲۳] أَلْقِیَا فِی جَهَنَّمَ کُلَّ کَفَّارٍ عَنِیدٍ[۲۴] مَّنَّاعٍ لِّلْخَیْرِ مُعْتَدٍ مُّرِیبٍ[۲۵] الَّذِی جَعَلَ مَعَ اللَّهِ إِلَٰهًا آخَرَ فَأَلْقِیَاهُ فِی الْعَذَابِ الشَّدِیدِ[۲۶] قَالَ قَرِینُهُ رَبَّنَا مَا أَطْغَیْتُهُ وَلَٰکِن کَانَ فِی ضَلَالٍ بَعِیدٍ[۲۷]
ﻭ ﻫﺮ ﺍﻧﺴﺎﻧﻰ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﺤﺸﺮ ﻣﻰ ﮔﺮﺩﺩ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﻭ ﺳﻮﻕ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻭ ﮔﻮﺍﻫﻰ ﺍﺳﺖ.(۲۱) (ﺑﻪ ﺍﻭ ﺧﻄﺎﺏ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ) ﺗﻮ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺻﺤﻨﻪ (ﻭ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺑﺰﺭﮒ) ﻏﺎﻓﻞ ﺑﻮﺩﻯ، ﻭ ﻣﺎ ﭘﺮﺩﻩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﭼﺸﻢ ﺗﻮ ﻛﻨﺎﺭ ﺯﺩﻳﻢ، ﻭ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﭼﺸﻤﺖ ﻛﺎﻣﻠﺎ ﺗﻴﺰ ﺑﻴﻦ ﺍﺳﺖ!(۲۲) ﻓﺮﺷﺘﻪ ﻫﻤﻨﺸﻴﻦ ﺍﻭ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ ﺍﻳﻦ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺍﻭ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺰﺩ ﻣﻦ ﺣﺎﺿﺮ ﻭ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ.(۲۳) (ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ:) ﺩﺭ ﺟﻬﻨﻢ ﺑﻴﻔﻜﻨﻴﺪ ﻫﺮ ﻛﺎﻓﺮ ﻣﺘﻜﺒﺮ ﻭ ﻟﺠﻮﺝ ﺭﺍ.(۲۴) ﺁﻥ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺷﺪﻳﺪﺍ ﻣﺎﻧﻊ ﺧﻴﺮ ﺍﺳﺖ، ﻣﺘﺠﺎﻭﺯ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺩﺭ ﺷﻚ ﻭ ﺗﺮﺩﻳﺪ (ﺣﺘﻰ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻣﻰ ﺍﻓﻜﻨﺪ).(۲۵) ﺁﻥ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﻣﻌﺒﻮﺩ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ (ﺁﺭﻯ) ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻋﺬﺍﺏ ﺷﺪﻳﺪ ﺑﻴﻔﻜﻨﻴﺪ!(۲۶) ﻭ ﻫﻤﻨﺸﻴﻨﺶ ﺍﺯ ﺷﻴﺎﻃﻴﻦ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ﻣﻦ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﻭﺍ ﻧﺪﺍﺷﺘﻢ ﻟﻜﻦ ﺍﻭ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﮔﻤﺮﺍﻫﻰ ﺩﻭﺭ ﻭ ﺩﺭﺍﺯﻯ ﺑﻮﺩ.(۲۷)

در آیات بالا به وضوح میبینیم که در روز قیامت همراه هر انسانی دو نفر وارد دادگاه عدل الهی می شوند. قرین اول که از فرشتگان است می گوید این نامه اعمال اوست و آن را تقدیم خداوند می کند [هیچ گونه افشاگری نمیکند] اما قرین دوم که از شیاطین است و مشخص است خوف از پروردگار دارد، سعی می کند همه چیز را به گردن انسان بیاندازد و می گوید من او را گمراه نکردم بلکه خودش در گمراهی به سر میبرد. اجازه بدهید دیدگاه علامه طباطبایی در تفسیر المیزان را نیز در این باره بخوانیم:

تفسیر منقول از کتاب تفسیر المیزان علامه طباطبایی در رابطه همزاد چیست ؟

“ﻗﺎﻝ ﻗﺮﻳﻨﻪ ﺭﺑﻨﺎ ﻣﺎ ﺍﻃﻐﻴﺘﻪ ﻭ ﻟﻜﻦ ﻛﺎﻥ ﻓﻰ ﺿﻠﺎﻝ ﺑﻌﻴﺪ” ﻣﺮﺍﺩ ﺍﺯ ﻗﺮﻳﻦ ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﻣﺴﻠﻤﺎ ﻗﺮﻳﻦ ﺷﻴﻄﺎﻧﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﻠﺎم ﻣﺠﻴﺪ ﺧﺪﺍﻯ ﺗﻌﺎﻟﻰ ﻣﻜﺮﺭ ﻧﺎﻣﺶ ﺁﻣﺪﻩ، ﻭ ﺁﻥ ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ
ﻫﻤﺎﻥ ﺷﻴﻄﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﺎ ﺁﺩﻣﻰ ﻫﺴﺖ ﻭ ﻏﻮﺍﻳﺖ ﻭ ﺿﻠﺎﻟﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺁﺩﻣﻰ ﻭﺣﻰ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ. ﺍﺯ ﺁﻥ ﺟﻤﻠﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺩﺭ ﺑﺎﺭﻩ ﺍﺵ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ:” ﻭ ﻣﻦ ﻳﻌﺶ ﻋﻦ ﺫﻛﺮ ﺍﻟﺮﺣﻤﻦ ﻧﻘﻴﺾ ﻟﻪ ﺷﻴﻄﺎﻧﺎ ﻓﻬﻮ ﻟﻪ ﻗﺮﻳﻦ ﻭ ﺍﻧﻬﻢ ﻟﻴﺼﺪﻭﻧﻬﻢ ﻋﻦ ﺍﻟﺴﺒﻴﻞ ﻭ ﻳﺤﺴﺒﻮﻥ ﺍﻧﻬﻢ ﻣﻬﺘﺪﻭﻥ ﺣﺘﻰ ﺍﺫﺍ ﺟﺎءﻧﺎ ﻗﺎﻝ ﻳﺎ ﻟﻴﺖ ﺑﻴﻨﻰ ﻭ ﺑﻴﻨﻚ ﺑﻌﺪ ﺍﻟﻤﺸﺮﻗﻴﻦ ﻓﺒﺌﺲ ﺍﻟﻘﺮﻳﻦ” .

ﭘﺲ ﻣﻌﻨﺎﻯ ﺟﻤﻠﻪ” ﻗﺎﻝ ﻗﺮﻳﻨﻪ” ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ:

ﺁﻥ ﺷﻴﻄﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻳﻚ ﻋﻤﺮ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺑﻮﺩ ﻭ ﮔﻤﺮﺍﻫﺶ ﻣﻰ ﻛﺮﺩ، ﮔﻔﺖ:” ﺭﺑﻨﺎ” ﺍﻯ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﺎ، ﻳﻌﻨﻰ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﻦ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻗﺮﻳﻨش ﻳﻌﻨﻰ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﻦ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻗﺮﻳﻨﺶ ﺑﻮﺩم (ﭼﻮﻥ ﻣﻘﺎم ﻣﻘﺎم ﺍﺣﺘﺠﺎﺝ ﻭ ﺍﺧﺘﺼﺎم ﺍﺳﺖ)،” ﻣﺎ ﺍﻃﻐﻴﺘﻪ” ﻣﻦ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺑﺮ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﻧﻜﺮﺩم،” ﻭ ﻟﻜﻦ ﻛﺎﻥ ﻓﻰ ﺿﻠﺎﻝ ﺑﻌﻴﺪ” ﻟﻴﻜﻦ ﺧﻮﺩﺵ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﻭ ﻣﺴﺘﻌﺪ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺩﻋﻮﺗﻬﺎﻯ ﻣﺮﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﺩ، ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﺮﺩم ﺍﻭ ﺑﻪ ﺍﺧﺘﻴﺎﺭ ﺧﻮﺩ ﻗﺒﻮﻟﺶ ﻣﻰ ﻛﺮﺩ، ﭘﺲ ﻣﻦ ﻣﺴﺌﻮﻝ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﻭ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﺍﻭ ﻧﻴﺴﺘم ” . خب تا به اینجا به این نتیجه رسیدیم که همراه هر انسانی دو موجود ماورایی [یکی از جنس فرشتگان و دیگری از جنس شیاطین] زاده می شوند که تا دم مرگ با او همراه خواهند بود و روز قیامت نیز همراه با او وارد دادگاه محشر می شوند. به این دو موجود، همزاد یا قرین می گوییم.

حال برای فهم بهتر همان سوال همزاد چیست ؟ و تفاوت بین این دو همزاد شیطانی و فرشته، و همچنین ارتباط آنها با جن و جادو، تقسیم بندی زیر [که در تکمیل صحبتهای فوق آمده است] را بخوانید:

۱. این دو همزاد نمیتوانند در آن واحد و همزمان در جسم ما فعال باشند. درون هر یک از ما، در هر مقطع سنی که هستیم فقط یک همزاد زمام امور ما را بدست میگیرد که توسط خود ما تعیین می شود. اگر ما خوب زندگی کنیم، با تقوا و بدور از گناه باشیم، همواره و در همه حال یاد خدا باشیم و به واجبات دینی عمل کنیم، همزاد شیطانی خود را تضعیف کرده و همزاد فرشته را فعال می کنیم. در غیر این صورت و اگر به اعمال غیر انسانی و شیطانی دامن بزنیم همزاد فرشته تضعیف و همزاد شیطانی ما فعال خواهد شد. بر همین اساس اگر دیدید همیشه به سمت کارهای خلاف عرف و اخلاق وسوسه و تشویق می شوید یا احساس حسادت و بدبینی نسبت به اطرافیان دارید و اهل کارهای خیر نیستید همزاد شیطانی شما فعال است.

۲. اگر مورد اصابت بیماری ماورایی مانند جن، جادو یا چشم زخم و حسد قرار بگیریم، با دو مساله مواجه خواهیم بود. اگر همزاد فرشته ی خود را تقویت کرده باشیم تا جایی که تقویتش کرده ایم با آن عامل شیطانی میجنگد و مانند یک سد نورانی از ما دفاع خواهد کرد. اما اگر همزاد فرشته ما ضعیف بود، خیلی سریع توسط عوامل شیطانی زندانی می شود. بعد از آن همزاد شیطانی با موکلین جادو علیه ما بسیج شده، توطئه کرده و تمام نقاط ضعف و قوت ما را به آنها خواهد گفت.

۳.آنچه دربخش  اتوسکپی یا پدیده ی ‘دیدن جسم خود در مقابل’ به آن اشاره کردیم در واقع خارج شدن همزاد شیطانی ما توسط جن عاشق یا موکلین طلسم می باشد. اما پدیده ی ‘خروج از بدن’ یا برون فکنی که به اختیار فرد انجام می شود، خروج همزاد نیست بلکه کمک گرفتن از قالب مثالی یا همان جسم اثیری می باشد.

۴. همزاد هیچ وقت نمیمیرد و کشته نیز نخواهد شد. بعد از مرگ انسان، هر دو همزاد او تا روز قیامت زنده خواهند ماند.پس هر کسی به شما گفت همزادتو خارج کردم یا باید همزادتو از بین ببری بدانید هیچ چیزی از دانش ماورایی سر در نمی آورد.

۵. از آنجایی که همزاد از دوره ی نوزادی با ما متولد می شود، از تمام حالات روحی و رفتار و شخصیت ما با خبر است. و هر نوع اتفاقی که در گذشته ما افتاده است را می داند. از طرفی چون توانایی خواندن ذهن و وسوسه کردن ما را دارد، هم می تواند خودش ما را به سمت خیر و شر دعوت کند و هم اطلاعات شخصی ما را تقدیم فالگیرها و جادوگرها کند. این هم توضیح دیگری از همزاد چیست ؟ بود. توضیحات بعدی را در زیر بخوانید:

۶. بدشانسی و خوش شانسی های ما ارتباط مستقیم با فعالیت همزاد دارد. به عنوان مثال اگر در کار خیری قدم میگذاریم ولی همیشه به بن بست میخوریم یا دائم برای ما اتفاقات بد می افتد همزاد شیطانی ما فعال است و میخواهد با این کارها باعث شود ما دست از راه درست برداشته و قدم در راه شیطان بگذاریم تا همه چیز برای ما راست و ریست شود. اما اگر در کارهای خلاف و کارهایی که خداوند را ناراحت میکند قدم برداشته و بدشانسی بیاوریم باید خوشحال شویم چون همزاد فرشته ی ما فعال است و دارد مارا از افتادن در گناه باز می دارد. [البته این در حالی استناد می شود که ما با عامل ماورایی مانند جادو یا حسد و چشم زخم روبرو نباشیم] اما اگر در راه خلاف قدم گذاشته و همه چیز برای ما و برای گناه کردنمان حاضر و آماده شد باید بترسیم چون همزاد شیطانی ما مسلط بر امور شده است.

۷. معمولا زمانی که همزاد شیطانی درون جسم فعال باشد، چشم زخم و حسد نیز خنثی می شود. چون شیطان به شیطان ضرر نمیرساند. به همین خاطر است که بعضیها را میبینیم خیلی زود تحت تاثیر چشم و حسد قرار میگیرند اما بعضیها در همان شرایط، چشم و حسد روی آنها کارگر نیست.

۸. جادوگرها و فالگیرهایی که با استفاده از موکلهایشان طالع ما را می گویند، گذشته و آینده ما را بازگو وپیش بینی میکنند یا افکار و ذهن ما را میخوانند، این کار را با کمک همزاد شیطانی ما انجام می دهند. یعنی موکل آنها با همزاد ما ارتباط بر قرار کرده و تمام اطلاعات ما را از او می گیرد و به فالگیر می دهد.

۹. در تله پاتی، ذهن خوانی، هیپنوتیزم و … ارتباط با سوژه به کمک همزاد صورت میگیرد اما در برون فکنی و خروج از بدن، از قالب مثالی استفاده می شود.

۱۰. وقتی ما خواب هستیم و داریم رؤیای صادقانه می بینیم یا خواب بد و کابوس می بینیم دو حالت رخ میدهد. اگر در خواب صحبت کنیم، داد بزنیم، ضجه بزنیم ولی خواب خود را بیاد نیاوریم، یعنی صبح که بیدار شویم نمی دانیم چه نوع خوابی دیده ایم و چرا داد میزدیم، یعنی همزاد ما با سایر موجودات ماورایی وارد نوعی درگیری و کشمکش شده است.

همزاد چیست ؟

تشویش ذهنی، توهم و سر و صدای زیاد در سر از دیگر علائم همزاد شیطانی می باشد

نفس چیست؟ تفاوت نفس با روح، جسم اثیری و حتی همزاد در چه چیزی است!؟

پاسخ: در رابطه با همزاد چیست ؟ و چگونه فعالیت میکند، بالاتر توضیحات لازم داده شد. در مورد جسم اثیری نیز تا قبل از این زیاد صحبت کردیم. پس اجازه بدهید در اینجا ابتدا تعریفی از نفس داشته باشیم [که متاسفانه خیلی ها اونو با روح اشتباه می گیرند] و بعد به تفاوت نفس با همزاد بپردازیم: نفس، به ماهیت حقیقی انسان گفته می شود که در علم اخلاق به سه بُعد: حیوانی، انسانی و الهی تقسیم می شود. در قرآن این سه بُعد، به نفس اماره (دستور دهنده – به گناه) نفس لوامه (سرزنش کننده) و نفس مطمئنه (به حقیقت رسیده) نامگذاری شده اند [اجازه بدهید در مورد تعریف انواع نفس صحبت نکنیم چون هم متن طولانی می شود و هم اینکه تعریف انواع نفس را خیلی ها می دانند و یا با یک سرچ ساده در نت می توان با تعریف آنها آشنا شد].

اما همزاد به یک موجودی خارجی از جنس شیطان گفته می شود که از بدو تولد با انسان زاده شده و همیشه کارش وسوسه کردن انسان و به گناه انداختن اوست. حال با توجه به اینکه نفس اماره نیز مانند همزاد کارش دعوت به گناه است، سوالی که اینجا پیش می آید این است: آیا همزاد همان نفس اماره است؟ یا نفس اماره، آیا همان همزاد است؟ طبیعتا پاسخ خیر است. چون ما داریم راجع به دو نوع طیف از مخلوقات حرف می زنیم، یعنی نفس که مرتبط با انسان است و همزاد که مرتبط با شیطان است. اما سوال دومی که اینجا مطرح می شود این است : اگر ما به سمت گناه یا انجام یک کار خلاف عرف و اخلاق وسوسه شویم، چگونه میتوانیم تشخیص دهیم که این وسوسه از طرف همزاد است یا از طرف نفس اماره؟ برای پاسخ به این سوال اجازه بدهید دوباره از قرآن کمک بگیریم:

در سوره ناس که به شیطان (همزاد) اشاره دارد، می خوانیم :

مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ (۴) الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ(۵)

ﺍﺯ ﺯﻳﺎﻥ ﻭﺳﻮﺳﻪ ﮔﺮ ﻛﻤﻴﻦ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﭘﻨﻬﺎﻥ ،(۴) ﺁﻧﻜﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺭ ﺳﻴﻨﻪ ﻫﺎﻱ ﻣﺮﺩم ﻭﺳﻮﺳﻪ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ(۵)

اما در سوره یوسف، از زبان حضرت یوسف (ع)، نسبت به نفس می خوانیم:

وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَهٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّی إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَّحِیمٌ
ﻣﻦ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ ﺗﺒﺮﺋﻪ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻢ ; ﺯﻳﺮﺍ ﻧﻔﺲ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﮔﺮ ، ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﻪ ﺑﺪﻱ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ﻣﮕﺮ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭم ﺭﺣﻢ ﻛﻨﺪ ; ﺯﻳﺮﺍ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭم ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺁﻣﺮﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ .(یوسف/٣۵)

در رابطه با معنی و مفهموم همزاد چیست ؟ توضیحات آیات مربوطه داده شد اما اگر دقت کنید در اینجا راجع به نفس گفته شده که وسوسه کردن نفس به صورت دستور هست، دستوری که پیاپی و همراه با اصرار به ما ابلاغ می شود. اما راجع به وسوسه ی شیطان یا همزاد گفته شده که بصورت مخفیانه و نامحسوس صورت می گیرد که جنبه فرمان و دستور ندارد. اجازه بدهید مثال بزنیم تا فرق این دو بیشتر نمایان شود؛

من نوعی، به فرض، همزاد و نفس اماره ام هر دو فعال هستند. حال در مقابل یک عمل غیر اخلاقی قرار گرفته ام، در اینجا، من، هم تحت وسوسه شیطان (همزاد) قرار میگیرم و هم نفس اماره. همزاد چند بار به من پیشنهاد انجام آن گناه را می دهد ولی وقتی ببیند من انجام نمی دهم یا حرفش را گوش نمی دهم، در اصطلاح عامیانه بیخیال من می شود و می رود دنبال یک وسوسه ی دیگر. اما نفس اماره به این سادگیها دست بردار نخواهد بود، آنقدر به من اصرار میکند و پافشاری می ورزد تا به سمت لغزش بروم.

نظریه ی دیگری هم در این باره وجود دارد که می گوید:

وسوسه ی همزاد در سینه انسان صورت میگیرد [الذی یوسوس فی صدور الناس] ولی نفس [مانند جن عاشق و موکل جادو] در سر و فکر انسان وسوسه ایجاد می کند. اگر بخواهیم تعریفی از وسوسه داخل قفسه سینه و وسوسه ی داخل سر داشته باشیم میشه به بیان ساده گفت که وسوسه داخل سینه به شکل یک الهام منفی دریافت می شود یا اصطلاحا شاید شنیده باشید که میگویند به دلم افتاده باید فلان کار را انجام بدهم [یا وقتی به آدمهای وسواسی میگن بد دل شاید بخاطر همین وجود وسوسه همزاد در سینه باشد چون دلیل اصلی وسواس همزاد است]. اما وسوسه نفس در سر به شکل عبور کردن افکار منفی از “ذهن” هست.

پ. ن۱ :
تهذیب می تواند وسوسه نفس را کاهش دهد و درمان معنوی وسوسه ی همزاد را.

پ. ن۲ :
اگر نفس اماره در یک فرد فعال باشد، همزاد نیز قویتر خواهد بود.

پ. ن۳ :
همزاد بیشتر در مسائل اعتقادی و دینی وسواس ایجاد میکند. اما نفس اماره بیشتر فرد را به سمت انجام گناه و بدی سوق میدهد.

توجه:
امیدواریم تا به اینجا به جواب همزاد چیست ؟ رسیده باشید. جهت درمان همزاد یا کاهش فعالیت آن که گاهی به اشتباه، دفع همزاد نیز نامیده میشود، میتوانید با نصب و فعالسازی اپلیکیشن طب روحانی بعد بررسی و شماوره در صف دوره درمان معنوی قرار بگیرید یا از نسخه های رایگان در بخش پیشگیری و درمان استفاده کنید. برای آشنایی با علائم و نشانه ها نیز می توانید بخش جن عاشق را مطالعه بفرمایید. اگر هنوز نکته ی نامفهومی وجود دارد میتوانید زیر همین مطلب کامنت کنید.